Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Литекс” и „Славия” записаха загуби в „А” група

Снимка: Архив
„Монтана” поднесе изненадата в 24-тия кръг на „А” футболната ни група, след като победи с 1:0 „Литекс” и нанесе първа загуба на Христо Стоичков, като треньор на ловчанлии. Срещата трябваше да се изиграе вчера, но бе отложена заради проливен дъжд и наводнен терен. 

 

Освен че загубиха срещата, „оранжевите” останаха и с трима футболисти по-малко. В 15-ата минута директен червен картон получи Николай Бодуров заради нарушение срещу откъсващия се Мирослав Антонов. В 80-ата минута за втори жълт картон бе изгонен и Христо Янев. Секунди преди края на мача директен червен картон получи и Илия Миланов, който изрита много грубо съперников състезател. Така тримата ще пропуснат срещата срещу „Лудогорец” в неделя.

Победният гол за „Монтана” в 50-ата минута реализира Мирослав Антонов, след центриране на Владимир Мичев, който проби отдясно.

Това е втора поредна загуба за шампионите, след като отстъпиха с 0:1 на „Локомотив” (Пловдив) в 1/2-финал в турнира за Купата на България. След нея „Литекс” остава на 4-о място с актив от 48 точки. „Монтана” е на 11-о място с 23 точки.

След края на мача наставникът на "Литекс" Христо Стоичков заяви:

"Поздравявам отбора на Монтана, който искаше да ни победи и го стори напълно заслужено. Поздравявам и Атанас Атанасов. В Монтана по-добър треньор няма да видят. Тези, моите играчи, за какви се помислиха не знам. Правилно Димитър Димитров-Херо каза, че взимаме чужденци от четвърта дивизия и после са по-добри от нашите звезди. Тъй наречените звезди от вас журналистите, за мен не са такива. Съдията свири отлично. Даже трябваше да изгони и Занев и Йеленкович. Всичките да ги изгони. Как да имаме положения за гол, след като играчите стояха на буквата "Ф" през целия мач. Ще ги изхвърля повече от половината. Докато съм треньор, някои от игралите днес повече няма да играят за Литекс. Тези играчи заслужават ли да играят в Европа? Те да играят за себе си и да се пробват. Аз съм играл в Европа, когато бях активен футболист".

ЦСКА продължи победния си ход под ръководството на Стойчо Младенов. „Червените” се наложиха с 1:0 при гостуването си на „Славия” и отново върнаха преднината си от шест точки на върха в "А" група пред втория „Лудогорец”.

Единственото попадение в двубоя отбеляза резервата Станислав Костов в 50-ата минута, който се разписа след отлична атака организирана от него и Жуниор Мораеш.

Така ЦСКА постигна седма поредна победа в "А" група без да допусне гол, но до края на шампионата на армейците им предстоят двубои с почти всички силни отбори.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени