Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров ще представя България във втория кръг от световния шампионат по мотокрос

Снимка: Архив

127 пилоти са подали заявка за участие във втория кръг на световния шампионат по мотокрос в класове МХ 1 и МХ 2 и първия кръг от европейското първенство в клас ЕХ 2. Състезанието ще се проведе тази събота и неделя на мотополигон "Горна Росица".

След 30 години България отново има фирмен пилот в лицето на Петър Петров, който се състезава от отбора на "Сузуки" в клас МХ2.През далечните 1980,1981 и 1982 година страната ни има фирмен пилот - в отбора на Хускварна- з.м.с Димитър Рангелов.

В първия кръг от световния шампионат по мотокрос в Холандия Петър Петров нямаше късмет и в двата манша и след инциденти изостана на 17-то място в подреждането. Той е амбициран пред родна публика да се класира сред първите десет.

"В отбора на "Сузуки" се работи много професионално. Всяка седмица има тестове, правят се подобрения на мотоциклета, работисе индивидуално с всеки състезател. Ще дам всичко от себе си в Севлиево да се представя добре", заяви Петров.

Билетите за състезанието се продават в мрежата на Ивентим и на място, като цените са 10 лева за общата зона и 50 лева за официалната трибуна.

Същевременно стана ясно, че президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм огдан Николов е заложил цялото си имущество за кредит от 680 хиляди лева, с който е платена таксата за финалния кръг от Световния шампионат по фристайл в зала "Армеец" през декември миналата година. Това съобщи председателят на организационния комитет на състезанията "Гран При България" към БФМ Румен Петков.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени