Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" поднесе титлата на ЦСКА след 1:1 като гост на "Лудогорец"

"Лудогорец" и "Литекс" не успяха да се победят, като помогнаха косвено на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

 

Отборите на "Лудогорец" и "Литекс" завършиха наравно 1:1 в дербито на 25-ия кръг на "А" футболната ни група, но от този резултат едва ли са доволни и двата отбора. След равенството на "Лудогорец Арена" отборът от Разград вече изостава с 8 точки от лидера ЦСКА. Равенството пък остави "Литекс" на 4-то място, на 5 точки зад 3-ия "Черноморец" Бургас, който не срещна съпротива от гостуващия "Ботев" Враца и взе лесен успех с 3:1.

Първото полувреме премина под диктовката на домакините, но до гол не се стигна. Най-чистото положение бе в 20-та минута, но Кристиан Кабеселе не успя да продолее вратаря на шампионите Илко Пиргов.

Второто полувреме донесе много повече емоции на публиката, запълнила докрай "Лудогорец Арена". В 55-та минута домакините направиха невероятен пропуск: след атака на Марселиньо направи чудесен пробив и подаде в малкото наказателно поле, Итуа изби от самата голлиния, а Иван Стоянов не успя да намери топката. В 75-та минута Мирасема с отличен пас по тревата подаде към
Момчил Цветанов, който успя да се измъкне от Шоко и с точен удар с левия крак край вратаря на домакините Урош Голубович откри резултата - 1:0 за "Литекс". В 80-та минута атака по десния фланг на домакините от Разград завърши с гол - Иван Стоянов подаде на Михаил Александров, който центрира по тревата и играещият с капитанската лента Станислав Генчев с удар от около десетина метра направи безпомощен Илко Пиргов - 1:1.

В 90-та минута шампионът "Литекс" имаше две отлични възможности да спечели мача. При първата ситуация Мирасема се спъна и не можа да изпрати топката в мрежата на Урош Голубович. При втората пък резервата на шампионите Галин Иванов навлезе в наказателното поле и след сблъсък с Минев падна на тревата, но главният съдия Калин Людмилов прецени, че няма дузпа и последният му сигнал прозвуча при резултат 1:1.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени