Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Виляреал" остава близо до зоната на изпадащите в Испания след равенство с "Осасуна"

Снимка: Архив

"Виляреал" пропусна възможност да се отдалечи от зоната на изпадащите в испанското първенство по футбол, след като завърши наравно 1:1 като домакин на "Осасуна" в среща от 35-ия кръг на Примера дивисион.

Великолепният гол на Раул Гарсия и феноменалното пазене на вратаря Андрес Фернандес стояха в основата на равенството, до което "Осасуна" се добра изключително трудно. С това отборът от Памплона се изравни по точки с "Атлетико" Мадрид на осмото място, докато "Виляреал" е на четири точки от зоната на изпадащите преди последните три мача в Примера.

Бруно Сориано изведе "Виляреал" напред само минута преди почивката, но в 72-та минута Гарсия вкара изравнителен гол, който е негов десети в шампионата за този сезон. Той овладя с едно докосване топката и я изпрати с мощен шут в далечния ъгъл на вратата.

"Реал" Мадрид може да стане шампион още днес, ако успее да победи "Севиля" в ранния неделен мач. Дори и при успех обаче, столичният гранд ще трябва да чака равенство или загуба на "Барселона" срещу "Райо Валекано".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна