Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от 13 клуба участваха в празника под мотото "Аз обичам спорта" във Варна

Снимка: БГНЕС

Над 200 варненски деца от 13 спортни клуба участваха в състезания по баскетбол, футбол, волейбол, художествена гимнастика, различни бойни спортове, лека атлетика, плуване в комплекса "Спортпалас" край Варна, организирани от Министерството на физическото възпитание и спорта под мотото "Аз обичам спорта".

Спортният празник премина на напълно обновените, реконструирани и модерно оборудвани площадки в Национална спортна база "Спортпалас".

Възпитаници на спортен клуб по гребане "Черно море" - Варна, демонстрираха уменията си на ергометри, специално монтирани за проявата в базата.

На официалната церемония по откриването присъстваха заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, областният управител на Варненска област Данчо Симеонов и представители на Община Варна.

За ремонта и реновирането на "Спортпалас" сме дали до момента между 12 и 15 милиона лева. "Спортпалас" представлява модерна съвременна спортна база, отговаряща на нашите конкуренти. Базата вече функционира, няколко отбора се готвиха досега тук. След приключването на квалификациите преди Олимпийските игри в Лондон много от нашите отбори ще бъдат на подготовка в "Спортпалас", съобщи министър Свилен Нейков пред медиите по време на спортния празник.

Големият празник в "Спортпалас" е част от календара на Националната кампания "Аз обичам спорта", която се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта за трета поредна година през целия май, обявен за Месец на българския спорт. Кампанията има за цел да мотивира все повече деца и подрастващи към занимания със спорт като алтернатива на заседналия начин на живот и вредните зависимости.

Надяваме се през тази година да обединим над 30 000 деца от 160 общини около идеята "Аз обичам спорта" и да покажем, че чрез спорт те ще растат здрави и ще се развиват пълноценно. Затова правим спортни бази и площадки, за има къде децата да спортуват навън. В бъдеще ще осигуряваме преференциални условия,за да могат и децата да ползват спортните ни бази. Искаме те да се ползват и от възпитаниците на спортните училища, повече от които от септември ще бъдат под шапката на МФВС. Всяка една федерация ще има възможност да направи два-три задължителни лагера в нашите бази, за които средствата ще се привеждат директно на Национална спортна база, каза още Свилен Нейков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна