Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев ще участва във втората обиколка в САЩ за търсене на инвестиции

Президентът Росен Плевнелиев ще участва във втората бизнес обиколка в САЩ за търсене на инвестиции за България, съобщи американският посланик Джеймс Уорлик.

Обиколката ще има 4 спирки: Остин - щата Тексас, Лос Анджелис, Сиатъл и Сан Хосе. В Остин ще бъде представена обща магистърска програма между Софийския и Тексаския университети в областта на бизнес администрацията, която ще стартира от началото на следващата година. В Лос Анджелис в центъра на вниманието ще бъде секторът за енергийна ефективност. В Сиатъл някои от най-иновативните компании ще се срещнат с президента Плевнелиев. А в Силиконовата долина делегацията ще посети водещи центрове за иновации.

Това е втората подобна обиколка, осъществявана съвместно с посланик Елена Поптодорова, каза посланик Уорлик и добави:

Целта на нашата бизнес обиколка е да привличаме американски инвеститори в България. Тази година ние очакваме да отбележим най-малко същия като миналогодишния успех в това начинание за привличането на американски инвестиции в България.

Председателят на Американсакта търговска камара Питър Литгоу заяви, че целта на обиколката е бизнесът да бъде убеден, че в България има добри условия и инвестициите ще бъдат защитени.

По публикацията работи: Мила Младенова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна