Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБМД: ГЕРБ остава с най-висок рейтинг

Снимка: Архив

ГЕРБ остава партията с най-висок рейтинг, сочи национално представително изследване на МБМД. Икономическата криза, безработицата и ниските доходи са сред най-големите страхове на българите, става ясно още от проучването.

Ако изборите бяха днес, за управляващата партия биха гласували 30,5 % от анкетираните. За БСП - 18 %, за формацията на Меглена Кунева - 6,1 на сто, за ДПС - 5,4, за СДС - 3,7%, за ДСБ - 1,7. "Атака" категорично няма да влезе в следващия парламент, защото за партията биха гласували едва 1,3 на сто от хората. Решени да не гласуват са 19,4 % от анкетираните. Според изследването Синята коалиция няма бъдеще. СДС и ДСБ поотделно имат по-високи резултати, отколкото заедно. 60 % от участвалите в допитването смятат, че коалицията съществува само за да оцелеят лидерите и няколко депутати. Според сините симпатизанти и Иван Костов, и Мартин Димитров трябва да подадат оставка и коалицията да бъде оглавена от нов млад лидер. 47 % от хората, гласували за ОДС през 97-ма година, вече гласуват за ГЕРБ. Дясното има широк кръг избиратели, но те не припознават Синята коалиция. В центъра се определят 43 % от анкетираните, а в ляво 21-22 %.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Румяна Василева от предаването "От петък до петък" с водещ Катя Лещанска.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна