Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официално: БФС премести "Лудогорец" - ЦСКА от 20.00 часа, БНТ протестира

Снимка: Архив

  БФС официално потвърди, че двубоят за титлата в „А" група между „Лудогорец" и ЦСКА ще се играе от 20,00 ч в сряда.

Решението на Спортно-техническата комисия бе публикувано на страницата на футболния съюз в интернет, откъдето става ясно, че и телевизията, която ще предава голямото дерби няма да бъде БНТ, а конкурентите от ТВ 7.

Ето и официалното становище на БФС:

По решение на SV-RSA и със съгласието на TV 7, на основание чл. 45 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2011/2012 г, футболната среща от ХХХ - ти кръг на „А" ФГ Лудогорец - ЦСКА , вместо на 23.05.2012 г /сряда/ от 17.45 ч, ще се проведе на 23.05.2012 г/сряда/ от 20.00 ч. Срещата  ще се излъчва от TV 7, вместо от БНТ.

Решението на българския футболен съюз предизвика сериозно негодувание от страна на БНТ, която трябваше по програма да излъчи въпросната среща. От държавната телевизия веднага контрираха, изпращайки информация до медиите, в която се изказва дълбоката изненада и неразбиране от действията на БФС  и собственика на SV-RSA Валентин Михов.

В края на писмото става ясно, че днес от 16:00 БНТ ще даде брифинг  по този проблем, на което ще обяви и своето официално становище.

Ето и писмото от БНТ:

 Информация до медиите

22.05.2012

Относно: Публикации в пресата, писмо от СВ - РСА до БНТ и решение на Спортно техническата комисия на БФС от 22.05.2012г. за промяна часа на провеждане на срещата от 30 кръг от „А" ПФГ Лудогорец - ЦСКА от 17:45 на 20:00 ч. и излъчване на срещата от ТВ7

Във връзка с промяната на началния час на футболната среща Лудогорец - ЦСКА от 17:45 на 20:00 часа, ръководството на БНТ изразява изненада от решението на Спортно-техническата комисия към Български футболен съюз да направи промени в предварителната програма, уточнена в договор между БНТ и С.В.-РСА ООД. БНТ счита, че с действията си фирмата, ръководена от Валентин Михов грубо нарушава договорните отношения между двете страни, за което още вчера обществената телевизия изпрати писмо до нея. Представители на БНТ се свързаха с председателя на БФС Борислав Михайлов, за да изразят несъгласието си с решението на комисията, за което е изпратено аргументирано писмо.

В изпълнение на ангажимента си към зрителите и сключения договор, БНТ изпраща своите екипи в Разград и има готовност да изпълни клаузите по споразумението, като заснеме и излъчи двубоя Лудогорец - ЦСКА.

Днес в 16:00 часа каним медиите на специална пресконференция, на която ще ви запознаем с официалното становище на Българска национална телевизия по казуса. Брифингът ще се проведе в сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано" 29.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна