Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" гони половин отбор, взима 6 нови

Според Иво Тонев "Левски" ще привлече 6 нови футболисти за новия сезон
Снимка: БГНЕС

 

"Левски" ще се раздели с почти цял отбор играчи и ще привлече 6 нови попълнения за следващия сезон в българската футболна "А" група, съобщи изпълнителният директор на 26-кратните шампиони Иво Тонев. Той добави, че се водят финални преговори с двама играчи, след като със "сините" вече подписа и
Станислав Ангелов.

"Доста неща трябва да променим за новия сезон, но аз не мисля само за есента. Трябва да гледаме две или три години напред. Пожелавам си на мен и на всички левскари до юбилея да имаме няколко поредни шампионски титли. Трябват ни много неща и добра организация. Това е посоката, по която работим. Ще има промени. Футболистите, с които ще се разделим, са 8 или 9, а нашето желание е да имаме шест нови попълнения. Другата седмица имаме среща с Илиан Илиев и тогава ще има яснота по състава. Мога да кажа, че с двама играчи сме на финалната права за подписване на договори.", каза Тонев по време на тържеството за 98-ия рожден ден на "синия" клуб.

"Левски" завърши първенството на трето място и през следващия сезон ще играе в Лига Европа, а "Лудогорец" приключи доминацията си в "А" група с победа над ЦСКА и титла. Шефът на "сините" добави, че освен по селекцията, в "Левски" е започнала работа и по базата. В началото на следващия сезон клубът ще разполага с четири тренировъчни терена и един официален.

"Според мен заслужено "Лудогорец" стана шампион на България. Това е отборът, който игра най-добър футбол през цялата година. Поздравявам ги и мисля, че това е пътят, по който трябва да вървят всички в България - да създадат професионална обстановка за работа, бази и добър отбор. След седмица започваме да правим два тревни терена, единият с осветление, да подменим изцяло настилката на големия изкуствен терен, да вдигнем един по-малък изкуствен терен на мястото на автомивката и нови съблекални за ДЮШ. Надявам се есента да стартираме работа и по стадиона. През новия сезон ще имаме три терена с естествено покритие и два с изкуствено, а се надявам да успеем до зимата и да покрием единия", добави Тонев.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна