Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия - Франция и Украйна - Швеция днес на Евро 2012

Снимка: Архив

 

Шведският национален отбор ще се постарае да играе атакуващ футбол срещу домакина Украйна, когато започва битката в 4-та група на Евро 2012. Това заяви селекционерът на "Тре крунур" Ерик Хамрен на пресконференцията на Олимпийския стадион в Киев. Той обясни, че няма кадрови проблеми в неговия състав.

"Ще се постараем да бъдем силен, атакуващ отбор. Мисля, че ще играем повече в атака, отколкото в защита. Всички наши играчи са в строя, всеки един е готов да излезе на терена. Направихме една тренировка, а днес ще помислим за стартовия състав. Моята задача е да избера за стартовия състав действително най-добрите.", заяви Хамрен.

Селекционерът на френския национален отбор Лоран Блан каза на пресконференция в Донецк, Украйна, че неговите играчи са готови за мача с Англия при дебюта на двата отбора на Евро 2012.

"Не знам как ще премине този мач, но имам чувството, че сме добре подготвени. Имахме един труден период, но нещата се оправят. Класирахме се трудно, но заслужаваме да бъдем на Евро 2012. Има по-добре въоръжени страни да спечелят, но ако успеем да излезем от групата, всичко може да се случи. Ще бъде добре да завършим 0:0 с Англия. Ще играем нашата си игра. Мачът е важен, но не е решаващ, има други мачове.", каза Лоран Блан.

По публикацията работи: Борислав Нинов - пратеник на БНР на Евро 2012

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени