Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стабилността и ниските данъци привличат инвеститори у нас

Политическата и финансовата стабилност и най-ниските данъци в Европейския съюз привличат инвеститори в България. Това посочи премиерът Бойко Борисов при откриването на фабрика в село Мусачево, в която ще се произвеждат луксозни кожени елементи за автомобили. Инвестицията възлиза на 4 милиона евро. Разкрити са близо 500 работни места. Очаква се до края на годината предприятието да създаде продукция за 30 милиона евро.

Бавно, полека, нещата ще се подобрят. Политическа, финансова стабилност, най-ниски данъци в Европейския съюз, инфраструктура, не кой да е, фирми от десетата икономика в света са дошли да им се правят много важни части от автомобилите в България. Голяма част от автомобилните стъкла в Европа се произвеждат в България. А маркучите, семерингите, носачите - в Русе. В един момент ще оставиме на Германия само моторите да правят, всичко останало ще произвеждаме в България. Днеска се надявам до края на деня, ще оправят и пътя. Щъркелите измътиха, догодина ще има и магистрала.

Компанията е избрала да инвестира у нас заради стабилността, посочи икономическият министър Делян Добрев:

Ние сме решени да запазим тази стабилност и да запазим този климат за инвестиции в страната, за да може това да даде възможност тази инвестиция да се разшири и от 470 души работещи в момента в предприятието, те да станат още повече.

По публикацията работи: Мира Стефанова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна