Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Кирчев спечели "Б" финала на 1000 метра каяк на европейското първенство

Снимка: БГНЕС

Мирослав Кирчев спечели финал "Б" на 1000 метра едноместен каяк на Европейското първенство по кану каяк в Загреб (Хърватия). Кирчев, който има олимпийска квота за Игрите в Лондон, завърши за 3:31,552 минути и така остана на десето място в крайното класиране. Титлата убедително спечели германецът Макс Хоф с време от 3:27,214 минути във финал "А".

Каякарките Беренике Фалдум и Даниела Недева пък завършиха на четвърта позиция на 1000 метра. Те финишираха с време 3:45,072 минути и останаха на малко повече от 3 секунди от бронзовото отличие, което заслужиха испанките Манчон Беартис и Яна Шмидакова (3:41,760 минути). Титлата взеха полякините Каролина Ная и Беата Миколайчик с 3:39,096 минути. В надпреварата на 500 метра Фалдум и Недева отпаднаха на полуфиналите. На 1000 метра едноместно кану Деян Георгиев завърши на последното девето място в първия полуфинал и приключи участието си.

На 1000 метра едноместен каяк при жените състезаващата се за България Бранислава Мишков остана пета в първи полуфинал и отпадна. На 500 метра Мишков се класира осма във втория полуфинал и не успя да се класира за финал "Б". В дебютиращата на Олимпиадата в Лондон дисциплина 200 метра едноместен каяк Мариян Димитров пък отпадна, след като завърши на предпоследната осма позиция в първа серия. 39-годишният българин остана на малко повече от половин секунда от седмото място, което щеше да му даде право на участие в полуфиналите.

На 500 метра едноместен каяк Димитров завърши на девето място в първи полуфинал и също отпадна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна