Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Жеков няма да играе на олимпийските игри

Снимка: Архив

Селекционерът на националния ни мъжки отбор по волейбол Найден Найденов обяви, че Андрей Жеков няма да играе за България на олимпийските игри в Лондон. "Жеков излиза в дълга почивка. Да, той няма да играе и на олимпиадата в Лондон", заяви Найденов ден преди началото на финалите на Световната лига в София. Опитният разпределител не игра в трите мача на "трикольорите" от предварителния турнир в Лигата, проведен в "Арена Армеец" миналата седмица.

Утре Българският олимпийски комитет ще обяви състава на страната ни, който ще вземе участие на Олимпиадата. "Този отбор може да постигне много, когато е спокоен. Целта ни (в Световната лига) е първото място, защо не? Отговорността е много голяма към цялата нация. Домакини сме, но се получиха някои промени. Трябва да играем на възможно най-високо ниво. Трябва да се подготвим добре и за олимпийските игри", каза още Найден Найденов.

България ще играе с Германия и САЩ в предварителната група на финалите на Световната лига. "Лъвовете" ще стартират участието си срещу Бундестима в сряда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна