Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотю Младенов: Може да има добавка към пенсиите заради по-скъпия ток

Снимка: Даниела Костадинова

В края на годината пенсионерите може да получат добавка към пенсиите си заради по-високите цени на тока, обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Финансовият министър Симеон Дянков има положително отношение към идеята за коледни енергийни добавки за пенсионерите, коментира Младенов и обясни, че това ще стане в края на годината. Бюджетът, по данни на финансовото ведомство, вървял добре. Какви добавки обаче и дали ще има за всички пенсионери, на този етап не се знае:

Това, което каза министърът на финансите е, че искат да първо да видят цифрите. Как, по какъв начин и колко, ще стане ясно с изпълнението на бюджета, ако се запази картината за повече приходи в бюджетите до края на тази година, ще има възможност и за тези добавки.

Младенов коментира още, че през този отоплителен сезон енергийните помощи за бедните българи ще са с 13,5 % по-високи, което е с 40 лева повече на домакинство. Това ще струва 11 милиона лева допълнително.

Министър Тотю Младенов обяви, че през юни безработицата у нас отбелязва спад от 0.2 процента и е на ниво 10.8 на сто. Безработните намаляват с 5300 спрямо месец май. Над 5 хиляди работодатели са заявили, че искат да наемат млади стажанти за срок от 6 месеца. Назначените са 2400, а до края на лятото на работа ще постъпят още толкова.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени