Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийският огън премина през двора на кралицата

Кралицата на Великобритания Елизабет Втора и нейният съпруг принц Филип станаха главни свидетели на церемонията по предаване на олимпийския огън, която се състоя днес в една от резиденциите на монарха - Уиндзорския замък в близост до британската столица.

В 53-тия ден на щафетата 74-годишната Джина Макгрегър, която пое огъня от 66-годишния Ренейт Бейнън, пренесе пламъка на територията на Уиндзорския замък през вратата на Хенри Осми. В присъствието на многобройни гости Макгрегър под проливен дъжд премина през двора на кралската резиденция и се скри под нейните сводове.

След като бе представена на Елизабет Втора и на принц Филип, като истинска британка, Джина Макгрегър благодушно се оплака от английското време. Факелът с олимпийския огън за кратко се озова в ръцете на Единбургския херцог. 91-годишният съпруг на кралицата се възползва от момента, за да оцени неговото тегло.

След това Макгрегър отново изллезе на двора на замъка, за да предаде щафетата на 12-годишния Филип Уелс. Церемонията по запалване на новия факел отново премина в присъствието на Елизабет Втора и принц Филип, а в този момент дъждът престана и над резиденцията отново блестеше слънце.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна