Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Пловдив взе 12-ти нов играч, бразилецът подписа за 3 години

 

Завърналият се в "А" футболната ни група "Ботев" Пловдив привлече в своите редици бразилеца Вандер Сакраменто Виейра. 23-годишният халф, който подписа за 3 години с "канарчетата", бе собственост на местния "Демократа", а за последно е играл като преотстъпен за тима на "Ипатинга". Договорът на играча е за срок от 3 години.

Вандер е роден на 3 октомври 1988 година, юноша е на "Фламенго", като остава част от родния си клуб до 2010 година. През 2009-та е преотстъпен на "Америка" Рио де Жанейро, където се засича с легендарния Ромарио. Както винаги се твърди в такива случаи, Вандер има мачове и за юношеския национален отбор на "кариоките".

Вандер Сакраменто Виейра е 12-то ново попълнение в "Ботев" след Иван Цветков, Асен Караславов, Костадин Дяков, Станислав Костов, Стефан Станчев, Ернестас Шеткус, Бобан Грънчаров, Рубен Паласуелос, Томаш Иршак, Артур Енрике и Диего Ферарес. Единствено Диего няма подписан договор заради квотата за чужденци извън Европейския съюз, която дава право да бъдат картотекирани само трима играчи без европейски паспорти. В близките дни ще стане ясно бъдещето на 20-годишния талант, който стана най-младият автор на хеттрик в "А" група.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна