Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" спечели минитурнира в Ловеч

Футболистите на "Литекс" спечелиха минитурнира в Ловеч след победи над "Етър" и "Нефтохимик" с по 2:0
Снимка: pfclitex.com

 

Отборът на "Литекс" спечели минитурнира в Ловеч, в който участваха още отборите на "Етър" Велико Търново и "Нефтохимик" Бургас. В двата си вача от по 45 минути "оранжевите" победиха с по 2:0 и двата си съперника, а "Етър" надигра "Нефтохимик" със същия резултат.

Двата гола за победата над "Нефтохимик" вкараха Емил Грозев и Ангел Здравчев. Грозев се разписа в 28-та минута, засичайки центриране на Момчил Цветанов, а Ангел Здравчев, отново след центриране, в последната минута на мача. Преди това домакините удариха и две греди, като първо Момчил Цветанов от пряк свободен удар уцели гредата, а след това и Герасим Заков с шут от границата на наказателното поле разтресе напречния стълб.

При успеха срещу "Етър" с 2:0 се разписаха Васил Божиков и Галин Иванов. Още в 8-та минута търновци можеха да поведат в резултата с бърза контраатака, но Артин от точката на дузпата стреля в аут. Три минути по-късно "оранжевите" реагираха, но ударът на Галин Иванов мина край гредата. В 33-та минута Васил Божиков откри резултата с глава след центриране на Момчил Цветанов. Пет минути по-късно албанецът Ваюши изработи втори гол за "оранжевите", като навърза двама бранители на гостите и намери непокрития Галин Иванов, който вкара за крайното 2:0 за "Литекс".

Завърналият се в "А" група "Етър" пък победи "Нефтохимик" с 2:0. Още в 4-та минута след центриране от корнер Гаджалов с глава откри резултата. В 33-та минута новото френско попълнение на търновци Йоан Пивоти открадна топката, проби мощно по левия фланг, а при опита за центриране Лефтеров се отбеляза автогол.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна