Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Витоша ски": Не може да наемаме ливади, искаме статут на терените за ски

Снимка: БГНЕС

Възможните законодателни решения за гарантиране на ски сезона на Витоша са обсъдени на среща по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова с представители на "Витоша ски” и Изпълнителната агенция по горите.

Предложено е да се промени статутът на терените, които се ползват за ски писти.  Членът на Съвета на директорите на дружеството "Витоша ски" Петър Петров коментира за "Хоризонт", че се търси решение в рамките на сегашното законодателство.

Искаме само това, което в момента се използва за ски, да получи такъв статут и едва тогава ние бихме могли да го поемем и да го експлоатираме. Единственият, който може да категоризира ски пистите, това сме ние - собствениците на съоръжения. Съответно единствено ние предоставяме услуги - туристически на тази територия, единствено ние отговаряме пред закона за тяхното нормално протичане. Ние не можем да наемем ливади и на тези ливади да извършваме туристическа дейност.

На днешната среща не е обсъждан вариантът, за който съобщи министър Мирослав Найденов, държавата да поеме поддържането на ски пистите на Витоша.

По публикацията работи: Радостина Билярска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна