Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължиха срока за купуване на тръжна документация за ВМЗ

Снимка: БГНЕС

До 24-и август се удължава срокът за закупуване на конкурсна документация за участие в процедурата за продажбата на ВМЗ-Сопот. Това съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, след като изтече крайният срок за заявяване на интерес към изпадналото във финансови затруднения оръжейно предприятие.

До днес документи са купили двама потенциални кандидати - български фирми, но в последния момент ведомството е получило запитвания за процедурата и от руски и израелски фирми. Срокът е удължен, защото се очаква броят на участниците в конкурса да се увеличи, коментира за "Хоризонт" Руси Статков от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол:

Тъй като нашето принципно изискване като Надзорен съвет е да създадем условия за конкуретна среда, в която конкуретна среда да се постигне, с участието на стабилни инвеститори, възможност за спечелване на конкурса от най-добрата оферта, която да гарантира икономическа ефективност. А това означава финансова стабилност на дружеството, означава социална програма, означава стоки и услуги, които са на достъпни цени. Ние считаме, че трябва да търсим едно друго развитие на процедурата.

По публикацията работи: Олга Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени