Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските волейболисти загубиха от Русия с 1:3 гейма, играят за бронзовите медали срещу Италия

Снимка: БГНЕС

България загуби с 1:3 (21:25, 15:25, 25:23, 23:25) от Русия на полуфиналите на олимпийския турнир по волейбол за мъже в Лондон.

След добрите си игри до момента, "трикольорите" не успяха да се противопоставят успешно на руския тим, който ще играе за титлата в неделя.

В зала "Ърлс Корт" пред близо 11 хиляди зрители "сборная" доказа, че неслучайно е един от фаворитите за спечелване на олимпийския златен медал, надигравайки България в четири гейма за малко повече от час и половина игра.

"Лъвовете" бяха равностойни на Русия в по-голямата част от първия гейм, но в края руснаците демонстрираха по-силен начален удар и спечелиха с 25:21.

Във втората част руският тим поведе с 11:3 и рано реши крайния изход, като до края поддържаше разликата и победи с 25:15.

Третият гейм също беше равностоен и дори в голяма част от него българите имаха крехък аванс, който се стопи при 20:20. Все пак при сервис на капитана Владимир Николов "трикольорите" спечелиха гейма с 25:23 и се върнаха в мача.

В четвъртата част резултатът отново се движеше точка за точка, но в края на гейма руският отбор отново демонстрира по-стабилна игра в нападение и спечели с 25:23 и 3:1, с което си осигури участие на финала.

Най-резултатен в двубоя беше руснакът Максим Михайлов с 25 точки. Звездата на българския отбор Цветан Соколов отбеляза 16 точки.

Във втория полуфинал по-късно днес световният шампион Бразилия победи Италия с 3:0 гейма.

Така бяха определени съперниците за златото - Бразилия и Русия. Срещата им е на 12 август (неделя) от 15 часа българско време. Мачът за третото място между Италия и България ще се играе в неделя от 11.30 ч.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна