Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 45 млн лева приходи отчитат от НАП-Ямбол

Над 45 милиона лева от данъци и осигуровки са внесени в Националната агенция за приходите в Ямбол от началото на годината. Сумата е с близо 7 милиона лева повече от миналогодишните постъпления за същия период.

Приходите от данъци са 23,5 милиона лева, докато през миналата година сумата е била с над 5 милиона лева по-малка. Почти 8,5 милиона са постъпленията от ДДС, които надвишават миналогодишните приходи с 2 и половина милиона лева.

Прави впечатление, че през летните месеци жителите на Ямбол, които работят в чужбина, масово възстановяват здравните си права, за да ползват медицински и стоматологични услуги в страната.

Общата сума, внесена от жителите на област Ямбол за здравно осигуряване, е над 6,5 милиона лева. От приходната агенция напомнят, че завършилите средното си образование през учебната 2011-2012 година трябва да платят здравните си вноски за своя сметка до започване на работа или на учебната година във висшето учебно заведение. През трите месеца те не се осигуряват от републиканския бюджет и може да се окажат с прекъснати здравни права.

По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени