Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ван Перси с първа тренировка в "Манчестър Юнайтед"

Освен че позира с фланелката на "Манчестър Юнайтед" Робин ван Перси проведе и първата си тренировка с тима
Снимка: БГНЕС

 

Робин ван Перси проведе първата си тренировка с "Манчестър Юнайтед", като  29-годишният холандец поздрави всеки от новите си съотборници, след като се появи с екип на "червените дяволи" на тренировъчната база на клуба. Голмайсторът на Висшата лига може да дебютира за новия си отбор още в понеделник, когато "Юнайтед" гостува на "Евертън" в един от най-интересните мачове през новия сезон.

Мениджърът на "Юнайтед" - Алекс Фъргюсън, призна, че трансферът на Ван Перси от "Арсенал" е станал реалност след много дълги преговори.

"Трансферът се получи трудно. Разбираемо е, че Арсен Венгер не желаеше да ни го продаде. Той спомена това пред медиите. Ван Перси искаше да премине в "Манчестър Юнайтед" и това е важно за нас. Той отхвърли оферти на няколко клуба, за да потърси предизвикателство в най-големия клуб на света. Това е
фантастично. Най-важната стъпка при този трансфер беше договорката между двата клуба. Момчето много искаше да играе при нас. Робин ван Перси показа ясно на ръководството на "Арсенал", че желае този трансфер. Не беше възможно да го купим миналата година. Но това лято Ван Перси отказа да подпише нов договор и тогава разбрахме, че трябва да проявим интерес към него. Трансферът се осъществи много трудно, но се радвам, че момчето вече е при нас", заяви Алекс Фъргюсън.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна