Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов и "Фиорентина" пред договор?

 

Италианският футболен клуб "Фиорентина" и нападателят на "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов са се договорили по информация на италианските медии. Новината съобщи италиански експерт по трансферите, като според него Бербатов, който е твърда резерва в "Юнайтед", е казал "да" на италианците.

31-годишният ни бивш национал има договор с английския тим до края на сезона, след което ще може да напусне като свободен агент. В същото време "виолетовите" търсят опитен реализатор, като освен Бербатов, в полезрението им са още датчанинът Никлас Бендтнер и Марко Бориело. Според медиите на Апенинския полуостров сега остава "Фиорентина" да се разбере с "Манчестър Юнайтед", за да финализира привличането на нападателя. До момента има разминаване в трансферната сума - от "Юнайтед" искат 5 милиона паунда, докато от "Фиорентина" са готови да дадат 4.

Ако трансферът се осъществи, Бербатов ще стане четвъртият българин в историята на италианското първенство - до момента в Калчото са играли Николай Илиев, Христо Стоичков и Валери Божинов.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна