Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" излъга "Етър" с автогол в края на мача

Футболистите на "Берое" победиха трудно гостуващия "Етър" с 1:0 след автогол в края на мача
Снимка: beroe.eu

 

Отборът на "Берое" Стара Загора постигна домакинска победа с 1:0 над "Етър" Велико Търново в последната среща от третия кръг на "А" група и излезе на 4-то място във временното класиране. Резервата Костадин Гаджалов си отбеляза автогол в 88-та минута, с което донесе победата на старозагорци. В самия край на първото полувреме при центриране от корнер в наказателното поле Елио Мартинс засече с глава, а защитник на "Етър" игра с ръка, но съдията не отсъди дузпа.

След почивката "Берое" игра далеч по-активно от своя съперник - в 52-та минута Елио Мартинс стреля от близка дистанция, но Венцислав Димитров изчисти в корнер. След центиране на Тодор Христов Георги Андонов засече с глава на далечната греда, но топката мина покрай вратата. Натискът за домакините стана все по-осезаем и в 58-та минута Лоузейро намери влезлият на мястото на Давид Каядо Родолфо, който стреля от 26-27 метра без подготовка, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

В 88-ата минута вратарят на "Етър" Кирил Акалски беше излязъл напред, Веселин Пенев центрира от 40 метра, Костантин Гаджалов се опита да избие, но вкара топката в собствената си мрежа и даде трите точки на домакините.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна