Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова издънка за "Реал" Мадрид в Примера

Нервите на нападателя на "Реал" Мадрид Карим Бензема не издържаха при загубата на неговия тим от "Хетафе" с 1:2
Снимка: БГНЕС

 

Шампионът "Реал" Мадрид допусна поражение във втория кръг на първенството на Испания. Възпитаниците на Жозе Моуриньо загубиха гостуването си на "Хетафе" с 1:2 и изостават на 5 точки зад лидера "Барселона". Това е втора загуба за "Реал" за последните няколко дни след поражението от "Барселона" с 2:3 в първия мач за Суперкупата на Испания.

Футболистите на "Белия балет" нямат победа от началото на сезона, след като в първия кръг завършиха 1:1 с "Валенсия" миналия уикенд. Гонсало Игуаин даде аванс на шампионите в 27-та минута, но през второто полувреме футболистите на "Реал" не успяха да се противопоставят на своя съперник. 8 минути след почивката домакините изравниха, след като Хуан Валера се разписа с глава след центриране от пряк свободен удар на Албелазис Барада. 15 минути преди края на двубоя резервата Адриан Колунга подаде на Барада, който преодоля Икер Касияс с шут от границата на наказателното поле. В 90-та минута съдията изгони от пейката на "Реал" Фабио Коентрао. За "Хетафе" това е първа победа над "Реал" Мадрид за последните четири години.

В другия късен мач "Гранада" и "Севиля" завършиха 1:1. Гостите останаха с 10 души на терана още в 34-та минута, когато вратаря Диего Лопес получи червен картон. Гилермо Сикуера пропусна от бялата точка, но при добавката Микел Рико откри резултатa. В 44-та минута Алваро Негредо изравни.

По-рано през деня с два гола на Лионел Меси "Барселона" обърна "Осасуна" и спечели с 2:1. Възпитаниците на Тито Виланова са начело в класирането с 6 точки, а Меси има вече 4 гола в 2 мача.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна