Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Мъри с убедителна победа в четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британецът Анди Мъри демонстрира невероятна игра и бе безапелационен срещу канадеца Милош Раонич в четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Мъри разгроми своя съперник в три сета, като резултатът красноречиво говори за превъзходството на олимпийския шампион - 6:4, 6:4, 6:2.

Раонич опита да измъкне нещо повече от тази среща със здрав сервис, но Мъри му показа, че е овладял и този елемент от играта. Британецът проби началния удар на 15-ия в схемата канадец четири пъти и нито веднъж не допусна Раонич да се доближи на точка за пробив. Това е последният турнир от "Големия шлем" през сезона и искам да съм сигурен, че съм направил каквото трябва тази година. Днес може би изиграх един от най-добрите си мачове в последните месеци, заяви Мъри. Раонич все пак направи 14 аса в този мач и за него остава утехата от начален удар със скорост 225 км/ч. Но точно след два часа игра трябваше да се предаде на Мъри.

Следващият съперник на олимпийския шампион ще бъде 12-ият Марин Чилич от Хърватия, който се наложи над Мартин Клицан от Словакия със 7:5, 6:4, 6:0. Мачът продължи два часа и три минути, а Клицан се опита да поддържа интригата в първите два сета. Словакът си спечели славата на убиец на гиганти, след като до тук отстрани французите Жо-Вилфрид Цонга и Жереми Шарди. Чилич се класира за четвъртфинал за първи път от 2010-а година, когато игра на полуфинал на откритото първенство на Австралия и тогава отстъпи отново на Мъри. През 2009-а година той достигна отново четвъртфинал на Флашинг Медоус, но напусна след поражение от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро (Аржентина).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна