Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диа Евтимова и Виктория Томова с място в основната схема на "Алианц Къп"

Снимка: Архив

Диа Евтимова и Виктория Томова ще участват в основната схема на традиционния турнир по тенис "Алианц Къп" с награден фонд 25 хиляди долара от 9-и до 16-и септември на ТК "Левски" в София.

Третата ракета на страната Евтимова ще бъде сред поставените, а Томова се включва с "уайлд кард".

Директно в основната схема с покана от организаторите ще стартират още три българки. Това са Радина Димитрова, Ани Вангелова и Елеонор Чакърова.

От квалификациите на 9-и и 10-и септември ще започне държавната шампионка за 2011 година Изабелла Шиникова, а с "уайлд кард" в предварителната схема ще се включат Александра Караманолева, Борислава Ботушарова, Елена Жечева и Габриела Михайлова. Още две българки ще получат покани за квалификациите, но имената им ще бъдат уточнени допълнително.

Водачка в схемата на 22-ото издание на "Алианц Къп" ще бъде 22-годишната Анастасия Севастова (Латвия). Севастова има една титла от турнири на УТА в Ещорил през 2010 година.

Тя достигна до 36-о място в световната ранглиста в края на януари 2011 година, но през този сезон пропусна първите четири месеца заради контузия на рамото, заради което падна до 162-ото място в света в момента.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна