Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова загуба на баскетболистите ни

Снимка: Архив

България загуби с 69:79 при гостуването си на Германия в среща от група "Б" на европейските квалификации по баскетбол за мъже.

С успеха Бундестимът се върна на върха на класирането с пълен актив от 12 точки и си гарантира класиране за финалите на континенталния шампионат в Словения догодина.

Четвъртото поражение от седем срещи пък намали шансовете на България да продължи напред.

Гостите започнаха колебливо и рано допуснаха изоставане от 3:9. В последствие възпитаниците на Росен Барчовски намалиха до 10:12, но до края на първата четвърт отново допуснаха някои грешки и пасивът нарасна до 12:17.

В началото на втората част българите стигнаха до обрат при 20:19 след серия от 8 поредни точки. В следващите пет минути обаче домакините се активизираха и след серия от 18:6 поведоха с 37:26, което беше най-голямата разлика преди почивката. 

В третата четвърт германците поддържаха аванса си и не позволиха на момчетата на Барчовски да ги доближат по-сериозно в резултата.

Бундестимът дръпна с 67:55, но само две минути по-късно и 6:35 минути преди края българите стигнаха до 67:67 след серия от 12 безответни точки. След изравняването гостите започнаха да грешат повече. Стрелбата от далечно разстояние не вървеше и след серия от 12:2 точки в следващите пет минути германците предрешиха крайния победител.

За България най-полезен беше Чавдар Костов с 16 точки и 7 борби. Резервата Иван Лилов допринесе с 11 точки, а Седрик Симънс завърши с 10 точки и 8 борби.

 България - Божидар Аврамов, Павел Маринов 2, Христо Николов 6, Чавдар Костов 16, Седрик Симънс 10 (Филип Виденов 10, Иван Лилов 11, Александър Янев 14, Мартин Дурчев, Станислав Ваклинов)

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна