Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луценко най-бърз във втория етап от колоездачната Обиколка на България

Луценко спечели втория етап от колоездачната обиколка на България
Снимка: БГНЕС

 

Алексей Луценко от тима на "Астана" спечели втория етап на 62-та колоездачна Обиколка на България. Казахстанецът измина 93-те километра между Златица и Троян за 2:24,48 часа. Втори е руснакът Вячеслав Кузнецов от "Катюша" с времето на победителя, а трети се нареди Георги Георгиев от турския отбор
"Брисаспор".

След 45-ия километър в късия, но тежък етап, шестима състезатели се откъснаха от основната група. След изкачването в първата половина на трасето тримата призьори се откъснаха и завършиха в Троян с повече от две минути аванс пред основната група.

В генералното класиране води Сергей Помошников от Русия с време 3:55,40 часа. Никита Умербеков е на второ място, на 5 секунди от лидера, а трети до момента е Георги Георгиев.

Бялата фланелка за най-добър млад и проспериращ състезател също е притежание на Помошников. В класирането за активност води Алексей Луценко. В категорията за най-добър катерач водач е Никита Умербеков от Казахстан.

В отборното класиране първи е "Астана". На второ място е тимът на "Катюша". "Маркпол" от Полша е на трето място, а "Несебър" на четвърто място след втория етап.

Днес е третият етап - 130 километра между Троян и Габрово.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна