Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камишев с етапна победа в обиколката на България, Помошников остава начело

Най-тежкият етап от колоездачната обиколка на страната е днес - над 100 километра между Габрово и Трявна
Снимка: БГНЕС

 

Казахстанецът Арман Камишев от отбора на "Астана" спечели третия етап от колоездачната Обиколка на България, който беше с дължина 97 километра от Троян до Габрово през Ловеч и Севлиево. Камишев завърши с време 2 часа, 13 минути и 14 секунди, като успя да излезе първи в масов финален спринт на основната група. На 2-ро място се нареди Ерик Молс от германския национален отбор, а трети остана друг германец - Кристоф Шпрингер от отбора на "Концепт", като те са със същото време. Групата финишира в пакет и това означава, че няма промени в подреждането в генералното класиране.

Начело остава Сергей Помошников от Русия, следван от Никита Умербеков от Казахстан, а трети е българинът Георги Георгиев, който кара за турския клуб "Брисаспор".

Две промени има в други подреждания. В класирането за активност начело излезе Артьом Теслер от Украйна, а при катерачите вече първи е Никита Умербеков.

В сравнително краткия и равнинен етап малко след Ловеч напред се откъснаха 20 състезатели, сред тях и Мартин Грашев от "Несебър", но преди Севлиево те бяха застигнати от основната група. Веднага след града при село Драганци други трима опитаха атака - Игор Боев от "Катюша", Андрий Василюк от украинския клуб "Колос" и полякът Марчин Псапа от "Марк О'Поло". Тяхната атака обаче също се
оказа неуспешна.

Днес е четвъртият етап от състезанието от Габрово до Трявна, като обиколният маршрут включва 100 километра.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна