Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милионерите от "Пари Сен Жермен" на 3-то място във Франция

Златан Ибрахимович вкара втория гол при победата на "Пари Сен Жермен" над "Тулуза" и прати тима си на 3-то място в класирането
Снимка: БГНЕС

 

Звездният отбор на "Пари Сен Жермен" се изкачи на трето място в класирането във френското първенство, след като победи с 2:0 у дома състава на "Тулуза". Голове на Хавиер Пасторе и Златан Ибрахимович осигуриха успеха в полза на столичани, които за втора поредна година направиха изключително скъпа лятна селекция.

Домакините излязоха напред в резултата в 38-та минута с гол на Пасторе, който се възползва от асистенция на Марко Верати и преодоля вратаря Али Ахамада. В 69-та минута Пасторе отново участва в атаката, довела до втория гол на домакините, дело на Ибрахимович. "ПСЖ" има 9 точки след 5 изиграни мача и се намира на 3 след лидера "Олимпик" Марсилия.

В друга среща от Лига 1 шампионът "Монпелие" загуби с 1:3 навън срещу новака в елита "Реймс". До момента Монпелие заема 14-то място в класирането на френския шампионат и след няколко дни ще направи дебют в груповата фаза на Шампионската лига, където ще срещне английския "Арсенал".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени