Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" приземи "Пирин" Гоце Делчев с класика

 

"Славия" победи с 3:0 новака "Пирин" Гоце Делчев като гост в мач от петия кръг на футболното първенство на България в "А" група. Столичани стигнаха до класическия успех със силна игра след почивката, когато възпитаниците на Мартин Кушев реализираха и трите си попадения. 

На тежкия от дъжда терен домакините започнаха по-добре и в 11-та минута Драги Коцев пропусна да открие с глава отблизо след центриране на капитана Петър Лазаров. Постепенно "белите" започнаха да намират играта си и стигнаха до няколко възможности пред вратата на Абди Абдиков. Най-близо до попадение беше Здравко Лазаров, който шутира на сантиметри над гредата от фаул от 20 метра.

След почивката софиянци започнаха много активно и в 48-та минута стигнаха до попадение. След центиране от ъглов удар защитниците на "Пирин" не успяха да изчистят добре и Владислав Златинов с удар по тревата прати топката в мрежата на домакините. "Славия" продължи да доминира и след малко повече от час игра
Живко Желев удвои с глава след подаване от корнер на Златинов. "Белите" стигнаха и до трето попадение 2 минути преди края отново след статично положение. Централният защитник Даниел Златков вкара с плонж с глава след ново центриране от корнер. 

С победата момчетата на Кушев събраха 10 точки и се изравниха с третия в подреждането "Ботев" Пловдив. "Пирин" Гоце Делчев е пети с 9, а лидери са "Левски" и "Лудогорец" с по 12 точки и мач по-малко.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна