Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найденов: Ще защитим ориенталския тютюн в Брюксел

Снимка: БГНЕС

На среща с тютюнопроизводители в Гоце Делчев министърът на земеделието Мирослав Найденов увери, че следващата седмица на Съвета на министрите по земеделие в Брюксел ще изкаже позицията на България срещу подготвяната от Еврокомисията директива за забрана на ориенталския тютюн:

Аз съм подготвил писмо до двамата еврокомисари по земеделие и по здравеопазване и защита на потребителите, което писмо ще го подпиша днес и утре ще бъде изпратено, а следващата седмица, в началото на седмицата, има Съвет на министрите по земеделие в Брюксел, където също ще разговаряме и ще изразя позицията на България. Позицията е категорично против готвена подобна промяна, която по какъвто й да е начин ще ограничи или забрани производството на ориенталски тютюн. Имаме и първите резултати. Мисля, че вчера е имало изказване на говорителя на комисаря по здравеопазване, че такива неща още не са факт. Имало е излишно напрежение и притеснение.

По-добре е по-рано, отколкото, когато стане късно, когато стане факт, когато се сложи на масата за преговори, разбира се, да не се окаже в губеща позиция. Вие го знаете като новина, но все пак да го чуете и официално. За следващата година в бюджет 2013-а година ще бъдат заделени същите средства, които получавахте и през 2012-а и през 2011-а година.

По публикацията работи: Радио Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна