Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" продължава победния си ход в Серия "А"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шампионът "Ювентус" продължава победния си ход в Серия "А" след победа над "Киево" с 2:0 в среща от 4-ия кръг на италианското футболно първенство. Фабио Куалярела вкара и двата гола за успеха на "Старата госпожа", който е четвърти пореден в шампионата. "Ювентус" има пълен актив от 12 точки и е еднолично начело в класирането преди изиграване на останалите срещи от кръга. Старши треньорът на домакините Антонио Конте даде почивка на някои от титулярите от мача с "Челси" в Шампионска лига през седмицата, сред които Андреа Пирло и Себастиан Джовинко.

Присъствието на Фабио Куалярела в състава обаче се оказа достатъчно за трите точки срещу "Киево". Нападателят, който вкара изравнителния гол за "Юве" срещу "Челси" в сряда, отново демонстрира перфектна форма. Той вкара първия гол с ефектен страничен удар в 64-а минута, а само четири по-късно удвои резултата след отличен пробив в наказателното поле.

"Това вероятно е най-силната седмица в кариерата ми. Да вкараш три гола в два мача не е лесна работа. "Ювентус" не е побеждавал "Киево" от четири години, затова съм щаслив от трите точки", коментира Фабио Куалярела, който за първи път този сезон започва като титуляр.

"Парма" и "Фиорентина" завършиха 1:1 в другия мач от 4-ия кръг снощи. "Фиорентина" изпусна трите точки по нелеп начин, след като водеше с 1:0 до самия край. Звездата на "виолетовите" Стеван Йоветич пропусна дузпа две минути преди последния сигнал, а в добавеното време "Парма" изравни след точно изпълнена дузпа на Хайме Валдес. Фиорентина поведе в 20-а минута с гол на аржентинеца Факундо Ронкалия. В 56-а минута "Парма" получи право да изпълни дузпа, но Хайме Валдес пропусна. Драмата на "Енио Тардини" настъпи в заключителните минути на мача. В 88-а минута съдията отсъди дузпа за "Фиорентина", като за нарушението червен картон получи Алеандро Роси. Голмайсторът на Серия "А" от началото на сезона Стеван Йоветич обаче пропусна от бялата точка. В добавеното време главният рефер свири втора дузпа за "Парма", като този път Хайме Валдес бе точен и спаси точката за домакините.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени