Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пари сен Жермен" излезе трети във Франция след разгром над "Бастия"

Снимка: Архив

"Пари Сен Жермен" победи "Бастия" с 4:0 като гост и излезе на трето място в класирането на френското първенство. Това е трета поредна шампионатна победа за ПСЖ. Златан Ибрахимович продължи головата си серия с екипа на парижани, като реализира две от попаденията. Така шведският нападател има голове във всички мачове за ПСЖ от началото на сезона, с изключение на един. "Когато отборът играе добре и аз играя добре", каза Ибрахимович след мача. Жереми Менез вкара първия голв 6-а минута след пас на Ибрахимович, а малко преди почивката Златан Ибрахимович вкара втория гол в мача. Блес Матюди направи 3:0 в 72-а минута, а в последната минута Ибрахимович оформи крайното 4:0. Любопитно е, че за целия мач ПСЖ отправи пет точни удара в рамката на вратата, от които реализира четири гола.

Отборът на "Лориен" продължава без загуба от началото на сезона след домакинско равенство 1:1 срещу "Ница". Резервата Кевин Моне-Паке спаси точката за "Лориен" с изравнителен гол минута преди края на мача. Преди това "Ница" поведе с гол на Камел Мерием в 40-а минута. "Лориен" има 12 точки и отстъпва на третия "Пари Сен Жермен" само по голова разлика.

Вратарят на "Тулуза" Али Ахамада вкара гол в добавеното време и донесе точка за своя отбор при равенството 2:2 срещу гостуващия "Рен". "Тулуза" изоставаше в резултата на два пъти след голове за "Рен" на Джонатан Питройпа (9) и Мевлут Ердинг (65). За "Тулуза" точен бе Висам Бен Йедер в 23-а минута. Натискът на домакините в самия край донесе резултат в шестата минута на добавеното време, когато вратарят Али Ахамада с глава изравни за 2:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна