Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" на 3-то място след бой над "Локомотив" София

"Славия" взе 4-ата си поредна победа в първенството срещу "Локомотив" София, но даде 2 жертви - Чавдар Янков и Павле Попара се контузиха
Снимка: БГНЕС

 

"Славия" спечели с 2:0 срещу "Локомотив" София в среща от 6-ия кръг на А група и записа четвърта победа от началото на първенството. "Белите" събраха 13 точки и вече са на 3-та позиция в класирането, а за тима се разписаха Владислав Златинов и Радослав Димитров.

Двата отбора изненадващо започнаха доста динамично и в 11-та минута Владислав Златинов можеше да открие резултата в полза на домакините. Ударът на нападателя обаче мина встрани. В 20-ата минута обаче локомотивци сбъркаха при изнасянето на топката, тя попадна в Златинов, който веднага след като влезе в наказателното поле и изстреля топката в мрежата на Валентин Галев. Грешката беше на Бранеков, който подари топката на Павле Попара. И след гола домакините продължиха да диктуват темпото, но в 37-ата минута при сблъсък с Кристиян Добрев много тежко пострада Чавдар Янков. Халфът на "Славия" остана да лежи на тревата, държейки се за коляното и след това на носилка беше изнесен от терена. В последната минута на първата част при нов сблъсък се контузи и Павле Попара. Така се оказа, че и двамата централни полузащитници на "белите" напуснаха по идентични причини. Първоначалните информации са, че и двамата имат тежки травми в коленете. Японецът Тайсуке Мацуи се появи на терена след почивката. В 56-ата минута "Славия" вкара втори гол, след като Радослав Димитров завърши чудесно контраатака. Той получи пас от Петър Димитров, излезе сам срещу вратаря Галев и не сгреши. До края на срещата отборът на "Славия" не изпусна инициативата, създаде атаки и за трето попадение, но този път вратарят на "Локомотив" Валентин Галев спаси мрежата си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна