Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) с втора победа за сезона в испанското първенство

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шампионът "Реал" (Мадрид) постигна втора победа за сезона, след като в мач от петия кръг на испанското първенство победи като гост "Райо Валекано" с 2:0. В друга среща "Севиля" спечели с 2:0 гостуването си на Депортиво Ла Коруня.

"Реал" стигна до първия си успех извън "Сантяго Бернабеу" за сезона след голове на Карим Бензема и на Кристиано Роналдо от дузпа. Възпитаниците на Жозе Моуриньо имат две загуби от началото на кампанията - от "Хетафе" и "Севиля". Мачът между "Райо Валекано" и "Реал" Мадрид трябваше да се играе в неделя, но беше отложен заради прекъсване на електрическото захранване на стадиона. Президентът на "Райо" - Раул Мартин Преса, разкри, че неизвестни лица умишлено са прекъснали кабелите на част от осветлението. Полицията работи по случая, но все още няма арестувани. "Това са много важни три точки за нас. Нуждаехме се от това да покажем увереност и отборна работа и тази вечер се получи", каза защитникът на "Реал" - Серхио Рамос. "Това беше труден мач, но моят отбор се справи добре. Бихме могли да играе малко по-добре, но винаги държахме нещата под контрол", коментира Жозе Моуриньо.

Карим Бензема вкара първия гол в 14-та минута след асистенция на Анхел ди Мария. В 70-та минута Кристиано Роналдо беше точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Жорди Амат. Малко по-късно португалецът уцели и гредата. В последните секунди на мача защитникът на домакините Хосе Касадо получи червен картон. След този успех "Реал" Мадрид се изкачи на седмо място със 7 точки актив от пет мача. "Райо Валекано" е на осма позиция също със 7 точки.

"Севиля" победи "Депортиво" Ла Коруня с 2:0 и се изравни по точки с втория в класирането "Малага". Двата отбора имат по 11 точки. Лидер в "Барселона" с 15 точки след пет поредни победи. "Депортиво" Ла Коруня е на 10-то място с 6 точки актив. Алваро Негредо даде аванс на гостите в 75-та минута, а осем минути преди края на двубоя Иван Ракитич добави второто попадение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна