Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Михайлов: Получихме сигнали за манипулирани мачове от УЕФА

Президентът на БФС Борислав Михайлов призна, че е получил сигнали от УЕФА за манипулирани мачове у нас
Снимка: БГНЕС

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че за последните 3 години са получени 15-16 сигнала за манипулирани мачове в България. Сигналите идват от създадената преди три години комисия на УЕФА за мониторинг на съмнителни мачове в Европа.

От български правоохранителни органи нямаме сигнали за уредени мачове. Имаме сигнали от системата на УЕФА за мониторинг, която работи от три години. За това време имаме не повече от 15-16 сигнала, което не е толкова много като процент.
Заради системното нарушаване на правилата за феърплей извадихме "Спартак" Плевен
, каза Борислав Михайлов след срещата в Банско, организирана от Асоциацията на българските спортни журналисти по актуални проблеми на футбола.

В Българския футболен съюз няма индикации какво решение ще вземе УЕФА за лиценза на ЦСКА. Това каза още президентът на БФС Борислав Михайлов в Банско.

Получихме писмо от УЕФА, което е кратко и ясно. ЦСКА трябва да представи документи в срок до 30 септември да погаси задълженията си. Ние сме като поща в случая и само ще предадем документацията в УЕФА до 15 октомври, след което УЕФА ще се произнесе", коментира Борислав Михайлов.

Той допълни, че БФС вече веднъж е направил компромис с ЦСКА и е допуснал клуба до участие в "А" група, въпреки отнетия лиценз за Европа през 2008 година.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и президентът на БФС и член на Изпълкома на УЕФА Борислав Михайлов се включиха в дискусиите срещу насилието и черното тото във футбола - основните теми, на които е посветена срещата в Банско на представители на асоциациите на спортните журналисти от Балканите. Позициите си по обсъжданите теми изложиха също
вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, Николай Георгиев от Върховната касационна прокуратура, представители на МВР. Този първи по рода си форум, който си постави за цел да открои ролята на медиите в борбата срещу футболното хулиганство и черното тото, бе организиран от Българската асоциация на спортните журналисти /БАСЖ/ с подкрепата на Българския футболен съюз.

В срещата участваха представители на девет държави - Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Хърватска и Черна гора. Във финала на минитурнира по футбол българските журналисти надиграха колегите си от Молдова с 3:1 и спечелиха първата купа на името на Николай Колев-Мичмана.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени