Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФИФПро скочи на Марешки за детектора, Велев спокоен за футболистите си

Старши треньорът на "Локомотив"-Пловдив Емил Велев е убеден, че неговите футболисти ще преминат успешно проверката с детектора на лъжата, поискана от Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС

Международната асоциация на професионалните футболисти ФИФПро изрази несъгласие с решението на "Локомотив" Пловдив да подложи своите играчи и треньори на детектор на лъжата. Както е известно, собственикът на тима - Веселин Марешки, поиска играчи и треньори да преминат тест с детектор на
лъжата заради съмнения относно крайния изход на мача срещу "Ботев" Враца, който "Локомотив" загуби с 0:1. Според ФИФПро този способ не е надежден и не може да гарантира дали резултатите от теста са обективни.

Във ФИФПро сме сериозно обезпокоени от това решение на ръководството на "Локомотив" Пловдив. Имаме сериозни критични бележки към това решение. Детекторът не може да бъде доказателство, каза адвокатът на ФИФПро Вил ван Меген.

Старши треньорът на тима Емил Велев обаче заяви в предаването "На финала" по БНР, че е уверен в невиността на своите футболисти и колегите си от щаба.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна