Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативната комисия на БФС намали наказанието на Мирослав Манолов на два мача

Снимка: Архив

Апелативната комисия на Българския футболен съюз (БФС) уважи жалбата на "Черно море" (Варна) за намаляване на наказанието на нападателя Мирослав Манолов. Манолов отнесе пет мача лишаване от права заради червения картон, който получи по време на срещата с "Монтана", загубен от варненци с 1:3. В понеделник адвокатът на "Черно море" Михаил Статев внесе в БФС жалбата, както и видео от ситуацията, в която се вижда ясно, че Манолов играе за топката и не иска да нарани вратаря Веселин Цветковски. Желанието на клуба и на състезателя беше санкцията да бъде само за една среща, но в крайна сметка той ще трябва да почива принудително и срещу "Берое" тази седмица.

Решение на Апелативна комисия от 03.10.2012 година:

След като Апелативната комисия разгледа и обсъди жалбата, доказателствата по преписката, изслуша жалбоподателя и дежурния делегат на срещата, реши:

Уважава частично жалбата на Мирослав Манолов, състезател на "Черно море". ИЗМЕНЯ решението на Дисциплинарната комисия при БФС от 24.09.2012г., с което на Мирослав Манолов е наложено наказание лишаване от състезателни права за 5 /пет/ срещи и парична глоба в размер на 3000 /три хиляди/ лева на основание чл.62, ал.3 от Дисциплинарния правилник, като преквалифицира нарушението по чл.22, ал.1, буква "Е" от Дисциплинарния правилник на БФС лишаване от състезателни права за 2 /две/ срещи и парична глоба в размер на 800 /осемстотин/ лева. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна