Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиан Илиев: Може да имаме проблеми в дефанзивен план срещу "Литекс"

Илиан Илиев има да решава доста проблеми преди мача на "Левски" срещу "Литекс" тази вечер
Снимка: БГНЕС

 

Димитър Везалов и Владимир Гаджев ще пропуснат със сигурност мача на
"Левски" срещу "Литекс", но това са единствените проблеми към момента пред треньора на "сините" Илиан Илиев. Бранителят все още лекува травма, а Гаджев ще изтърпи наказание.

Димитър Везалов и Владимир Гаджев ще пропуснат мача. Надявам се да нямаме повече проблеми. Знаете, че Станислав Ангелов не тренира цяла седмица, но ще се включи в заниманията и ще играе срещу "Литекс". Опциите ни не са много и сме ограничени в защита, което ще наложи той да се включи именно в отбраната. Ако беше в средата, липсата на Влади нямаше да се отрази толкова. Знаете, че при Прохазка и Димов я няма тази креативност, която има Влади Гаджев. Тяхната сила е повече в дефанзивен план. Все пак, ние имаме и други опции - Христо Йовов, Антонио Вутов, Боби Цонев, Ради Цонев и други. Със сигурност, ще трябва да държим топката далеч от нашето наказателно поле и да бъдем компактни, каза Илиев.

"Левски" влиза в мача с шест победи и едно равенство, допуснато в предния кръг. "Сините" водеха в резултата срещу "Локомотив" София до добавеното време на мача, но допуснаха късен гол и изпуснаха двете точки.

Не беше приятно, че "Локомотив" София ни изравни в последната минута. Дори и с този гол, и без него, ние знаем, че имаме много работа пред нас. Поехме отговорност и казахме, че ще се борим за титлата, въпреки че сме зад "Лудогорец" в момента. Ограничени сме и в опциите за състав. Доближихме се до идеала при групата за мача с "Ботев", когато повечето ни играчи бяха здрави. Когато поемеш отговорност, трябва да побеждаваш и да градиш отбор. Това
е редът на нещата
, добави Илиев.

"Левски" и "Литекс" ще играят срещата от осмия кръг на футболната ни "А" група в петък от 19 часа на стадион "Георги Аспарухов" в София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени