Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Етър" изгони Цанко Цветанов за 3-ти път, той ще съди клуба

Цанко Цветанов за пореден път бе освободен от ръководството на "Етър"
Снимка: БГНЕС

 

Ръководството на новака в "А" група "Етър" Велико Търново уволни за трети път - този път дисциплинарно старши треньора Цанко Цветанов.

Със заповед от 15 октомври, за дисциплинарно уволнение Цанко Цветанов вече не е старши треньор на отбора, съобщи изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев, като поясни, че заповедта е подписана лично от него като изпълнителен директор.

Решението е на собственика Фейзи Илханлъ и е съгласувано с българските съакционери Радослав Владев и Красимир Гърдев, заяви още Дурмушев. Днешната тренировка и заниманията до назначаване на нов старши треньор ще бъдат водени от треньорите Марин Стефанов и Калоян Чакъров.

От клуба поясниха и мотивите за решението. Те са серия от изявления срещу мажоритарния собственик Фейзи Илханлъ, слаби резултати в мачовете, неизпълнение на решението да не се тренира на стадион "Ивайло" в петък, проваленото пътуване за контролата в Турция и всички действия, уронващи престижа на клуба.

От своя страна Цанко Цветанов коментира в предаването "На финала" на БНР, че повече няма да се върне в "Етър" и ще търси правата си в съда.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна