Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Найденов: "Марек" може да изненада и 3-те си съперника в Шампионската лига

Найден Найденов се надява волейболистите на "Марек" да изиграят добри мачове в Шампионската лига този сезон
Снимка: БГНЕС

 

Старши треньорът на "Марек Юнион Ивкони" - Найден Найденов е убеден, че дупничани могат да изненадат всеки отбор в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол. Шампионът на България за 2012 година дебютира с големи амбиции в най-престижния европейски клубен турнир, а съперници на "Марек" са турският "Аркасспор" от Измир, белгийският "Нолико" Маасейк и испанският "КАИ" Теруел.

Ще се опитаме да покажем добър волейбол. Разчитаме на наши състезатели, които са много талантливи. С участието им в Шампионската лига ще им дадем възможност да покажат своите възможности в Европа. Благодаря на спонсорите, които подкрепиха "Марек". Радвам се, че ни помагат в тези трудни времена. Добре е, че първият ни мач е в Измир срещу най-силния тим в групата "Аркасспор". Ще играем спокойно, а състезателите ще могат да премерят сили срещу най-добрите преди двата домакински двубоя в Самоков. Нямаме точно поставени цели, но ако играем на максимума на възможностите си, можем да изненадаме всеки, заяви Найден Найденов.

Отборът от Дупница стартира участието си в Шампионската лига на 24-ти октомври с гостуване на фаворита в групата "Аркасспор". Днес бяха представени новите екипи на "Марек", с които тимът ще играе в Лигата тази есен.

Мениджърът на тима Людмил Найденов акцентира върху проблема, че феновете на отбора ще трябва да пътуват до "Арена Самоков" за важните срещи от европейските клубни турнири.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна