Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Литекс” със загуба, а „Лудогорец” с равенство

Снимка: Архив
„Ботев” (Пловдив) се наложи, като гост на „Литекс” с 1:0 в мач от 9-ия кръг на "А"  футболната ни група. Единственото попадение беше дело на Вандер Виейра в 45-ата минута.

 

След този успех и три спечелени точки футболистите на Ферарио Спасов вече имат актива си19. Пред тях са само лидерът "Лудогорец"  с 25 точки и Левски с 22 точки. Домакините пък са на 5-о място с 14 точки.

След края на двубоя наставникът на "Литекс" Христо се нахвърли и върху съдията на двубоя Ивайло Стоянов: "Един некадърник, който за пореден път свири като сватбар. Този не трябва да свири изобщо в А група. Когато не си готов за такъв мач, не може да играеш. Единият има 15 метра от топката, втория стои на тъча, третия на центъра. Ако не са подготвени физически, да си стоят по селата. Животът продължава, това е клише. Загубихме един мач с Лудогорец в София, трябва да се мисли за зимата. Няма да правя промени. Футболистите, които са на този етап, с това ще караме."

Отборът на "Лудогорец" пропусна възможността да спечели пет точки аванс пред "Левски", след вчерашната загуба на "сините" от ЦСКА. Водачът във временното класиране не успя да победи опашкаря "Ботев" Враца, след като до този момент записа осем поредни успеха.

Срещата завърши при резултат 1:1. Станислав Генчев бе точен за настоящия шампион в 14-ата минута, а Андрей Атанасов изравни в 63-ата минута.

Наставникът на "Лудогорец" Ивайло Петев заяви, че не е особедо притеснен от равенството като гост на "Ботев" Враца:"Загубихме две точки. Жалко е, че играхме нелошо, създадохме доста положения, а вкарахме само 1 гол. Докато домакините с първото или второто слизане към нашата врата и ни вкараха гол. Това стана и заради груба грешка от наша страна, но се случва. Не бяхме ефективни в нашите атаки. Но ще правим повторения на нашите атаки на тренировките, за да се научим да реализираме.”

В останалите срещи:

"Пирин" Гоце Делчев – "Черно море" – 3:2

"Берое" - "Черноморец" -0:1

"Миньор" - "Етър" – 1:0 

"Локомотив"  Пловдив – "Славия" – 1:0 

"Локомотив" София – "Монтана" - 0:0 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени