Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Олимпик" (Марсилия) загуби от предпоследния във Франция

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Предпоследният в класирането отбор на "Троа" победи гостуващия "Олимпик" (Марсилия) с 1:0 в среща от деветия кръг на футболното първенство на Франция. "Троа" стигна до успеха с гол на Бенжамен Ниве в 88-ата минута. За домакините това бе първи успех от началото на сезона. Отборът остава на 19-то място в класирането с 5 точки актив. След второто си поражение "Олимпик" (Марсилия) запазва второто място с 19 точки, колкото има и "Пари Сен Жермен".

С гол на Бафетимби Гомис в 57-та минута "Лион" се наложи с 1:0 над гостуващия "Брест" и е на трето място с изоставане от само точка от върха. Домакините доминираха през целия двубой, а в 33-ата минута Джими Брайънд уцели гредата.

В корсиканското дерби "Аячо" и "Бастия" завършиха 0:0 в мач с два червени картона. В 83-ата минута съдията изгони Йоан Кавали от домакините и Гаел Ангула от "Бастия" след масово сбиване на терена. Главният съдия дори прекрати мача за около пет минути, след като феновете на двата отбора хвърлиха факли по терена. "Бастия" е на 12-о място с 11 точки, на точка пред "Аячо".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени