Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Рангелов пред уволнение от „Люцерн”

Снимка: Архив
Ръководството на „Люцерн” предупреди официално Димитър Рангелов, че при следващо провинение ще бъде освободен от клуба. Националът предизвика скандал на тренировка на отбора, след като удари с глава съотборника си Жером Тийсон.

 

Българинът веднага е бил отстранен от заниманието на първия тим до второ нареждане.

Освен последно предупреждение, на играча е наложена и сериозна глоба.

Футболистът се извини на ръководството за скандала, и присъства на пресконференцията преди двубоя на „Люцерн” с „Йънг Бойс”, на която заедно със съотборника му Тийсон показаха, че са разрешили проблема.

"Това е най-лошият момент в кариерата ми. Аз направих шпагат и го докоснах отзад. Не беше умишлен шпагат, но Тийсон подивя. Втурна се към мене и ме блъсна. Мислех, че ще ме бие и беше рефлекс от моя страна. Две секунди по-късно осъзнах, че съм сбъркал. Чувствах се зле и исках да се извиня веднага. Но Тийсон си тръгна ядосан.”, заяви българинът, който преди това се извини на съотборника си.

"Не искам да се преекспонира този случай, но не искам и да се омаловажава. Все още не знам колко време ще ми бъде необходимо, за да се възстановя - дали една седмица или един месец. За щастие, той ме удари. В други случаи сигурно щеше да ми причини повече щети. Но предвид интензивното ни обучение в отбора, аз бях готов.” , каза Жером Тийсон

Ръководството обаче не приема ситуацията толкова лековато. Те смятат, че Рангелов се превръща в рецидивист по отношение на лошата дисциплина, след като се замеси в скандал и по време на мача с Генк (Белгия) от турнира Лига Европа.

"Неговото поведение е абсолютно неприемливо и ние сме му го казали ясно на немски. Той все пак получава своя последен шанс и трябва да знае, че инцидентът повлия негативно на отношенията в съблекалнята. Все пак той може де отговори по най-добрия начин на терена, защото 1 гол за 12 мача в първенството не са мечтана статистика за всеки център-нападател", коментира спортният директор на клуба Хайнц Херман, който държи рекорда за най-много мачове с националната фланелка на Швейцария - 123.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна