Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски” с победа, „Лудогорец” със загуба, а ЦСКА с равенство

Снимка: Архив
„Левски” се изравни с „Лудогорец” на върха в класирането на „А” футболната ни група. „Сините” победиха с 2:1 състава на „Локомотив” Пловдив. Първият гол за софиянци дойде в 33-ата минута. Негов реализатор бе Рейн Ели. Малко след началото на второто полувреме Жоао Силва удвои резултата. Почетния гол „смърфовете” бе дело на Нуно Пинто, който си отбеляза автогол в 60-ата минута, с което оформи крайния резултат.

 

Така с актив от 25 точки момчетата на Илиан Илиев настигнаха шампиона и лидер в класирането „Лудогорец”. Момчетата на Ивайло Петев остават на върха, тъй като имат по-добра голова разлика, но „сините” вече са залепени плътно до тях, а след два кръга отборите се срещат един срещу друг в Разград.

„Лудогорец” претърпя първа загуба в шампионата след 8 победи и едно равенство, отстъпвайки с 0:1 като гост на „Черноморец”. Паланков бе точен за победата на "акулите" с гол в 30-ата минута.

„Берое”  не успя да преодолее новака "Пирин" Гоце Делчев и записа загуба с 2:3. Гуцев и Хазуров дадоха преднина на гостите, преди Педро да изравни за 2:2 до почивката. В 72-ата минута Панайотов донесе победата за гостите с гол в 72-ата минута.

"Ботев" Пловдив и ЦСКА завършиха с равенство 1:1 в мача по между си. На стадиона в Пловдив гол от дузпа за домакините в 42-ата минута реализира Иван Цветков.Тасио, който бе резерва и влезе в 80-ата минута изравни с гол за "армейците".

Останалите резултати от кръга:

„Черно море” – „Локомотив” (София)  - 2:0 

„Монтана” – „Литекс” -  1:3 

„Славия” – „Миньор” Перник -  0:0 

„Етър” – „Ботев” (Враца) -  1:0 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна