Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Себастиан Фетел с четвърта победа за „Ред Бул”

Снимка: www.daylife.com
 

Себастиан Фетел спечели състезанието за Голямата награда на Индия, кръг от световния шампионат във Формула 1  и записа четвърта поредна победа за тима на „Ред Бул.

Втори на няколко секунди след него финишира Фернандо Алонсо с Ферари и така битката за титлата се завърза още повече. Фетел вече води на Алонсо с 13 точки.

Трети остана Марк Уебър, който в последните обиколки бе притиснат от Люис Хамилтън, но удържа на атаките на пилота на Макларън.

След края на надпреварата Фетел заяви, че се гордее от победата. Вървящият към третата си поредна световна титла пилот призна, че не мисли за това, а се фокусира над всяко следващо състезание :"Последните две години бяха невероятни за нас в Индия. Дойдохме и спечелихме всичко тук. Доволен съм от това и много обичам тази писта. Изключително съм доволен от представянето ни тук и благодаря на целия отбор, който натиска много здраво от началото на годината и никога всеки един от нас не спря да дава всичко от себе си. Няма нещо, в което сме много силни, ние се опитваме да сме добри във всички аспекти. Все още не мисля за титлата, фокусирам се състезание за състезание. Следващото е в Абу Даби, където представянето ни ще бъде решаващо. Има три важни стъпки до финала в Бразилия, които трябва да направим уверено, както досега", завърши германецът.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени