Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Етър 1924" плаща днес на БФС и продължава участието си в първенството

Снимка: БГНЕС

Ръководството на новака в "А" футболната ни група "Етър 1924" (Велико Търново) ще внесе днес дължимата сума на Българския футболен съюз (БФС) и проблемът с участието на отбора в първенството ще бъде решен. Вчера от Дисциплинарната комисия обявиха, че "виолетовите" не са платили наложените глоби за картони и имуществени санкции. Оттам наложиха и допълнителна глоба от 500 лв. за забавянето и дадоха срок до 16 часа днес за изчистване на задълженията, като в противен случай отборът няма да бъде допускан до мачовете в първенството и за купата.

Имахме готовност още вчера да внесем сумата, просто решението ни изпревари, коментира изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев. Той заяви, че вчера е бил в София и днес парите ще бъдат внесени, а проблемът решен. "Етър 1924" пътува за мача с "Миньор" днес и няма да има проблем двубоят да се състои, увери изпълнителният директор.

Търновци ще тренират следобед и после тръгват за София, където ще отседнат преди утрешния мач. В игра се завръща след контузия нападателят Четин Садула, срещата пропуска само наказаният за 1 мач халф Николай Петров.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна