Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА не иска Николай Йорданов за мача срещу "Монтана"

Стойчо Младенов
Снимка: в. "Дневник"

ЦСКА пусна специално обръщение към Българския футболен съюз, в което настоява съдията Николай Йорданов повече да не ръководи срещи на техния отбор. Софиянецът, който е юноша на “Левски”, бе назначен да надува свирката за двубоя на „червените“ в Монтана от “А” група в неделя. ЦСКА дава като пример за своето решение срещи, в които Йорданов не се е отнасял коректно и професионално спрямо футболистите на отбора.

Ето и текста на обръщението:

Уважаеми дами и господа,
Аз и моите колеги от спортно-техническото ръководство на ЦСКА изразяваме своето безкрайно удивление от факта, че за предстоящия ни мач с "Монтана" в неделя (04.11) съдийско назначение получи Николай Йорданов! Няма как да останем равнодушни и да не реагираме остро срещу възложения му наряд, след като този рефер многократно грубо ощетява нашия отбор във възлови мачове и дори си позволява вербално да провокира наши състезатели на терена.
Считаме, че не е нужно да изброяваме в детайли грешките му в ущърб на ЦСКА, но ще посочим за красноречив пример като тенденциозно отношение към нашия клуб два ръководени от Н.Й. мача ("Сливен" – ЦСКА, 3:1, 2008 г.; "Левски" – ЦСКА, 1:0, 2012 г.). Веднага след края на вечното дерби (29.04.2012 г.) с цялата тежест на най-успял отбор в България, категорично заявихме, че не желаем Н.Й. да е главен арбитър на двубои с наше участие. Тъй като оттогава досега не сме и нямаме намерение да променяме позицията си, отново я заявяваме пред всички Вас. Според нас Н.Й. не демонстрира еднакъв критерий спрямо отбора ни и дадения съперник и не проявява професионално отношение към състезателите ни.
Подчертаваме, че не тълкуваме назначението на Н.Й. като преднамерено, а само регистрираме пред Вас факт, с който не сме съгласни. Н.Й. не трябва да ръководи мачове на ЦСКА най-малкото от морална гледна точка. Затова обаче ще разчитаме на морала на съответната комисия, а не на този на въпросния рефер. Винаги сме претендирали за равнопоставеност и феърплей на терена, което обаче с този съдия не се получава!

 

Декларацията е подписана от старши треньора Стойчо Младенов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени